Informacje dodatkowe

Pewnie zastanawiacie się jaka jest najlepsza pizzeria w Szczecinie? Według wielu z Was odpowiedź jest jedna: "Najlepsza pizzeria i najlepsza pizza w Szczecinie jest w Perseuszu!". Bardzo dziękujemy za te opinie, zawsze staramy się by nasze pizze i dania były najwyższej jakości. Osiągamy to nie tylko poprzez wysokiej jakości składniki, zespół specjalistów, najlepszych kucharzy ale także autorski proces produkcyjny i specjalnie dojrzewające ciasto. Również dostawa naszych dań jest uznawana za najlepszą w mieście. 93% dostaw odbywa się w mniej niż 45 minut od złożenia zamówienia. Pragniemy przy tym zwrócić uwagę, że nie jesteśmy fastfoodem więc na pewno gdzieś jest szybciej, być możne nawet taniej, ale to unikatowe cechy slowfood, które reprezentuje Perseusz sprawiają, że jesteśmy najlepszą pizzerią w Szczecinie (i nie tylko!).


Informacja o alergenach:
  1. GLUTEN – Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem:
    a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę (1);
    b) maltodekstryn na bazie pszenicy (1);
    c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;
    d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
  2. SKORUPIAKI i produkty pochodne;
  3. JAJA i produkty pochodne;
  4. RYBY i produkty pochodne, z wyjątkiem:
    a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
    b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;
  5. ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne;
  6. SOJA i produkty pochodne, z wyjątkiem:
    a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego (1);
    b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;
    c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
    d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
  7. MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:
    a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego,
    b) laktitolu;
  8. ORZECHY, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
  9. SELER i produkty pochodne;
  10. GORCZYCA i produkty pochodne;
  11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne;
  12. DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;
  13. ŁUBIN i produkty pochodne
  14. MIĘCZAKI i produkty pochodne.
    (1) Oraz produkty pochodne, o ile obróbka, jakiej je poddano, najprawdopodobniej nie wpływa na zwiększenie alergenności, ocenionej przez właściwy organ w odniesieniu do produktu, z którego powstały.
Każda z naszych potraw może zawierać powyższe alergeny, dodatkowo mogą zawierać śladowe ilości, pozostałych składników używanych w naszych procesach produkcyjnych.

Pizze robione są ręcznie w trzech rozmiarach, ale ze względu na proces produkcji każda jest inna: mała (około 24 cm), średnia (około 31 cm) oraz duża (około 41 cm). Nie robimy pizzy pół na pół.